Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Vägen längs ravinen till byn är imponerande och fascinerande med de höga klipporna som ger dig ett spektakulärt första intryck redan innan du kommit in i byn. Dess läge är också fascinerande, då byn klamrar sig fast vid klipporna med sina karaktäristiska stenhus och broar.

En historisk by

Byn är fortfarande välbevarad med sina fasader från 1400- talet, sina korsvirkeshus och vallar som en gång skyddade slottet och greven av Rodez. Under medeltiden spelade slottet en strategisk roll mellan Auvergne och regionen Midi- Pyrénées. Idag kan du fortfarande se intressanta inslag av gotisk arkitektur såsom några intressanta broar.

Gastronomi

Eftersom byn ligger på gränsen mellan två regioner, har den influenser från dem båda när det gäller gastronomi, såsom ostar från Auvergne, samt nötkött och getost som är typiska för Pyrenéerna. Det finns även många fjäderfägårdar i regionen, men även buffel och rådjur är pupulära köttyper här. Bröd är ett mycket viktigt inslag vid matbordet och området har många kvarnar. Det lokala vinet "Entraygues le Fel" rekommenderar vi även att du testar.

För den aktive

Det här är ett spännande område för dig som älskar natur och utomhusaktiviteter. Här finns berg, floder och raviner, samt flera naturstigar som leder dig genom den spektakulära naturen. Naturligtvis kan du också testa flera olika vattenaktiviteter, såsom paddling och forsränning. Det finns över 200 km markerade leder i området för cyklister och turistbyrån i Entraygues erbjuder ett kort med kurser för alla nivåer. Längs floden, finns flera platser där du kan fiska och även simma. Var dock försiktig och följ skyltarna, eftersom att det är förbjudet att bada i vissa områden pg a närliggande forsränningar och strömmar. Det finns även tennisbanor i området.

Annars, om du föredrar en mindre fysiskt krävande vistelse, finns det flera shower och konserter som hålls i området året om. Det finns även en bio. Byn har några små livsmedelsbutiker och stormarknader och varje fredag morgon kan du besöka den traditionella marknaden. I juli och augusti finns det marknader med lokala råvaror på onsdagskvällarna.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike
 
 
search map