Semesterbostäder & hotell i Martel

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden har en varm och mysig atmosfär och du kommer att hitta många olika restauranger här där du kan smaka på lokala specialiteter, såsom t ex: getost, tryffel, foie gras (gåslever) och anka.

Historia

Till skillnad från många andra städer och byar i dessa områden, började inte staden som ett religiöst centrum eller en militärt defensiv plats, utan var på grund av sin position vid ett vägskäl mellan Paris- Toulouse viktig för salt- och vinhandeln. Martel ligger även nära Rocamadour vilket gör den till en viktig rastplats under pilgrimsfärder till Rocamadour.

Sevärdigheter

De medeltida tornen i staden skapar en distinkt siluett i denna förtjusande lilla stad med mycket historia kvar från sitt medeltida förflutna. De sju tornen ger staden ett fascinerande utseende och Martel är även känd som staden med de sju tornen. Pailais de la Raymondi är en imponerande byggnad som även är hem till turistbyrån där du kan hämta en turistkarta som anger de viktigaste sevärdigheterna i staden. Palatset byggdes mellan 1280 och 1330 av stadens tulldrivare Bernard Raimondi. Dess torn var ursprungligen en statussymbol, blev senare ett klocktorn. Du kan även se vallar här, med anor från 1100- och 1500-talet. Marknadsdagarna är onsdag och lördag morgon där du kan njuta av en färgstark upplevelse med många fina blomsterstånd.

Utanför stan

Bara 10 km från Martel hittar du Carennac, som är känd för att vara en av de vackraste byarna i Frankrike. Curemonte är också väldigt vackert och värt ett besök. Ett annat tips är att åka till Dordogne- floden där du kan ägna dig åt aktiviteter både på vattnet och i områden runtomkring, såsom t ex ett besök i de spännande grottorna.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike
 
 
search map