Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Känn in atmosfären

I hjärtat av byn, ligger det centrala torget, där barer och mysiga restauranger ligger under arkaderna. Runt torget, breder de många gränderna ut sig som ett vackert nät och bjuder in till långa promenader i den autentiska atmosfären.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Sjö och vattenland

Det finns en sjö vid foten av byn med ett vattenland och tillhörande strand. Här kan du naturligtvis bada, åka vattenrutschbana och även äta picknick på områdets utesittplatser.

Gå på byfest

Det finns flera festivaler här i Montreal du Gers under sommarmånaderna. I juni finns det t ex en antikmässa och sommarfest och i juli kan du uppleva två medeltidsfester som firas på kvällarna. Det är dock i andra veckan av augusti som den stora festen hålls, där du kan provsmaka delikatesser i gastronomiska montrar och njuta av olika typer av underhållning.

Mat & vin

Byn Montreal du Gers är belägen i en region som är rik på medeltida städer och har en stor variation på gastronomi. I synnerhet är det ett område som är känt för sin produktion av Armagnac och du kan besöka flera vinproducerande slott i denna del av Frankrike.

 
 
search map