Semesterbostäder & hotell i Rocamadour

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Du kan nästan höra det på namnet: roca... alltså klipporna, som håller uppe staden och som omringar den. Rocamadour är i själva verket inbyggd i en klippa, vilket ger den ett imponerande utseende, omgiven av frodiga gröna träd som vackert lindar in staden.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Upptäck stadens historia

Det är också stadens spektakulära läge i en ravin vid floden Dordogne, 36 km nordöst om Cahors, som gör den så populär. Här kan du upptäcka historiska och religiösa sevärdigheter, i form av monument och ett jungfru Maria- kapell, som i århundranden har lockat pilrgimer från världens alla länder, inklusive kungar, biskopar och adligt folk.

En av Frankrikes pärlor

Staden har cirka 1000 invånare och är en del av listan "Grand Site National/ de France" som räknar upp platser som har stor betydelse för, eller starkt symboliserar landet. På listan finns hittils 34 platser, inklusive Rocamadour, men också ställen som Gorges du Verdon i södra Frankrike och Dune du Pilat, den världsberömda sanddynan i Aqutaine.

Stadens bostäder är uppradade på två rader vid foten av berget och helgedomarna, längs en enda gata som har fyra stora grindar. En hiss och en trappa med 216 steg,(som pilgrimer kravlade sig upp för) leder upp till en terrass, där den religiösa delen av staden börjar.

Följ trappan genom helgedomarna

Du kan följa trappan från dess start vid den nedre delen av kyrkorna som består av en grupp massiva byggnader som ligger halvvägs upp på sluttningen. Den viktigaste av dem är pilgrimskyrkan Notre Dame- Jungfru Marias kapell, som är svart inuti och har en staty av den svarta madonnan, som sägs vara skapad av ingen mindre än Saint' Amateur, som också givit namn åt staden (Amadour) och som byggde den underjordiska kyrkan Saint'Amadour. Nedanför kyrkan möts du av terrassen Plateau St. Michel, där pilrimarna samlades och där det det sitter en bit av ett svärd i en klippskreva. Svärdbiten sägs vara ett fragment av Durandal-svärdet som tillhörde hjälten Roland. I Saint Sauveurs-kyrkan kommer du se att väggarna är täckta av målningar och inristade skrifter som minnen av pilgrimerna. På toppen av klippan ligger slottet, som byggdes på medeltiden och som skulle fösvara helgedomarna.

Vandringsleder, grottor och örnreservat

Här finns fina möjligheter att upptäcka området till fots, då staden ligger på två stora vandringsleder som heter Sentier de Grande Randonnee 6 (GR6) och 64 (GL64). Den stora vandringsleden (nr 6) startar i Sainte-Foy-la-Grande i Gironde och slutar i Saint-Paul-sur-Ubaye i Alpes-de-Haute-Provence. Du kan även välja led nr 64, som tar dig från Rocamadour till Eyzie-de-Tayac-Sireuil Aquitante, ca 70 km i nordvästlig rikting. Glöm inte att kolla in de berömda underjordiska grottorna, Gouffre de Padirac, som ligger i en krater under jorden och hör till några av moder jords vackraste skapelser. Slutligen rekommenderas du även att besöka Le Rocher des Aigles, ett örnreservat, som grundades 1977 och som är hem för över 60 olika fåglar, bl a gam och örn.

 
 
search map