Rocamadour, Midi-Pyrénées Grottorna Gouffre de Padirac

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den stora variationen, den naturliga rikedomen och de imponerande formationerna gör dessa unika grottor till ett måste att besöka, varesig du är naturälskare, äventyrare eller bara vill vara med om en oförglömlig upplevelse.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Bli en av de 400.000 årliga besökarna

Grottorna har tack vare en passionerad man, varit öppna för allmänheten sedan november 1898. Under fyrtiotalet låg den årliga besökssiffran på från 40.00 till 104.000 och idag är det inte mindre än 400. 000 personer som varje år kommer hit för att låta sig sänkas ner i detta underjordiska paradis som skapats av vattendroppar under miljontals år.

Beskåda den mäktiga underjordiska floden

Väl nere i grottorna, kan du beskåda den mäktiga underjordiska floden som rinner här nere hela 23 km innan den kommer upp till ytan. Det finns även flera oupptäckta grottor här och så har det även hittats en 40 km lång tunnel, som dock inte är öppen för allmänheten.


Du kan färdas längs floden med båt och så finns det även några trappsteg längs bergväggen och brosystemet som leder dig genom spektakulära underjordiska raviner. Allt detta bildar tillsammans en häpnadsväckande miljö med otroliga geologiska formationer och vackra färgnyanser, som om det vore taget direkt ur en dyr Hollywoodproducerad äventyrsfilm.

Lite praktiskt om biljettköp och öppningstider

Denna plats är verkligen värd ett besök om du inte lider svårt av svindel eller klaustrofobi. "Hålet" är öppet från slutet av maj till början av november och besöket sker i grupper om max 11 personer. Det kan underlätta att förboka biljetter på webben- och ett besök kräver jacka och långbyxor, eftersom det kan vara lite kyligt.

 
 
search map