Semesterbostäder & hotell i Caen

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Huvudstaden i Calvados och Basse Normandie är känd för sina många historiska byggnader från tiden omkring Wilhelm Erövraren som också är begravd i Caen. 80 % av staden förstördes under Andra Världskriget och en massiv rekonstruktion på 50-talet har skapat Caen som den ser ut idag.

Universitetsstaden Caen är full av liv och rörelse och i det mysiga Vaugueux kvarteret finns det ett stort urval av matställen och kaféer bland de välbevarade korsvirkeshusen längs Wilhelm Erövrarens borg som är en av de största medeltidsborgarna i Europa. Inne på borgområdet finner man Musée des Beaux Arts, vars samlingar inbjuder till en tur genom konsthistorien. Här finns verk från kustlivet av Monet, Courbet och Jongkind, men även gamla mästare som Pieter Brueghel, Véronèse och Poussin kan ses på museet. I Caen finns också ett stort fredsmuseum för landstigningen i juni 1944.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Caens två kloster tillägnade kvinnor och män härstammar från Wilhelm Erövrarens tid och står som imponerande byggnadsverk med reminiscenser från slutet av vikingatiden, medeltiden samt romansk stil och gotiken. I dag finns det i klostren regionalrådet för Basse Normandie samt stadens rådhus. De tillhörande kyrkorna är definitivt värda ett besök.

Från Caen är det upplagt att ta en utflykt till kusten, antingen för att besöka de berömda badorterna eller de många olika landstigningsplatserna från Andra Världskriget. Längs kusten finns också åtskilliga restauranger som erbjuder läckra och färska rätter från havet. Man kan också åka söderut och uppleva det speciella och vackra landskapet i naturområdet som kallas Normandiets Schweiz Suisse Normande, vars namn syftar på den kuperade steniga terrängen.

 
 
search map