Semesterbostäder & hotell i Mers-les-Bains

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Kuststaden Mers-les-Bains ligger i den nordfranska regionen Picardie ut mot den Engelska kanalen. Staden ligger vid foten av en av Europas största kalkklippor intill floden Bresle, som avgränsar Picardie med grannregionen Normandiet, och har en 1 km badstrand med småsten och vid lågvatten sandstrand. Staden är nästan vuxit samman med grannstadens Eu och Le Tréport, och tillsammans är dessa systerstäder kända som les trois villes soeurs – alltså de tre systerstäderna.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Stadens ursprung och staden idag
Ursprungligen var detta en gammal fiskeby, som med tiden och tågets ankomst växte till en populär badort på tåglinjen mellan Paris och Tréport. Hela parisiska familjer tog den tre timmar långa tågresan för att njuta av havet och den friska luften. Många av dessa familjer köpte tomt och byggde sommarstugor här uppe. Jules Verne kom hit under sin semester med familjen. Större delen av den äldre staden blev därmed byggd någon gång under slutet av 1800-talet när badsemester vid havet hade sin storhetstid i klassisk känsla med picnic-korg och parasoller och de första baddräkts modellerna visades. Och som resultat finner man idag ca 300 vackra villor i staden, som i dag upprätthålls och restaureras efter alla konstens regler och utan användning av syndiga moderna material som plast. Själva esplanaden liknar en vacker mosaik med färgade fasader med detaljer från den charmiga arkitektoniska stilen Belle époque - det vill säga den härkliga tiden från omkring år 1900.

Se även...
Området är upplagt för vandringar längs kustlinjen vid den vackra esplanaden, och i rikting mot den berömda kalkklippan kan man besöka Art-deco kyrkan Saint Martin. Längre upp finner man statyn Notre Dame de la Falaise, som tornar 92 meter över staden och ger en otrolig utsikt mot landskapet och havet nedanför, vilket den har gjort sedan 1878.

Måndag morgon är det marknad i staden, där kan det handlas matvaror och andra handelsvaror. Torsdag morgon är det återigen marknad i staden, då är det primärt matvaror. Havet utanför staden är dessutom ett rekommenderat ställe för vindsurfare.

 
 
search map