Hotell i Mont Saint-Michel i Normandiet

Hotel La Mère Poulard

Pris från per pers.
Mère Poulards berömda omelette Prestige-rum Auberge-rum
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Hotel La Mère Poulard ligger som ett av de första husen man möter inne på Mont-Saint-Michel. Det klassiska hotellet som framför allt är känd - världsberömd för sin restaurang där den mytomspunna omeletten serveras lockar besökande från hela världen. Den gedigna gästlistan räknar in allt från amerikanska presidenter, filmstjärnor till sportstjärnor.

Historisk tillbakablick

År 1888 öppnade Annette Poulard sin krog på Mont-Saint-Michel som en etapp, dels för pilgrimmer men även för de många nya turister som i de sista årtionde av 1800-talet började utforska Europa i ett större omfång. I början inbjöd Annette gästerna till att sitta vid eldstaden medan hon tillagade sin berömda omelett över elden. Allt eftersom fick hon smeknamnet La Mère Poulard, den kvinnliga kökschefen vars rykte spred sig över hela regionen, ja faktiskt till resten av världen. I dag tillagar man maten (och självklart omelett) i den stora salen på första våningen över elden, något som är en bit unik kokkonst som man minns långt efter sin vistelse.

Eleganta rum med historisk prägel

På de övre våningsplanen finns det både restaurang och rum. Hotellets 27 rum har en fin utsikt, till klostret eller medeltidsstaden, eller viken och havet. Auberge-rummen har två sovplatser och utsikt till medeltidsstaden. Mère Poulard-rummen är också för två personer men har utsikt över viken och havet. Denna utsikt delas av Prestige-rummen som är något rymligare än de andra och som har plats för tre personer. Platsen är utnyttjad till sista kvadratmeter i det gamla huset och några av rummen ligger på loftet vilket medför sneda vägar. Frukostbuffén ingår inte i priset men kan naturligtvis tillköpas.

Rummen är alla elegant inredda och präglas av byggnadens historiska vingsus. De är alla utrustade med TV med satellitkanaler, minibar och gratis wi-fi. Hotellets reception och korridorer präglas av historia och är dekorerade med små detaljer och tavlor som vittnar om gamla tider. Ett charmerande och stämningsfullt ställe att vistas på i en av världens mest enastående städer.

Läs om rummen på Hotel La Mère Poulard

 

Sök priser och
boka vistelse

När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
 
search map