Semesterbostäder & hotell i Port-en-Bessin-Huppain

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Denna lilla fiskeby med drygt 2000 invånare ligger i departementet Calvados (skål!) i regionen Basse-Normadie, närmare bestämt 9 km från Bayeux, som alla bör besöka för att se den enastående Bayeuxtapeten.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

När vi nu pratar om Bayeuxtapeten, så var Port-en-Bessin-Huppain under medeltiden ett av de ställen, som Vilhelm Erobreren byggde fartyg till invasionen av England. Under Andra Världskriget upprepade historien sig fast omvänt, då staden fick en viktig roll under de allierades invasion i förbindelse med D-dagen.

Denna händelse har satt sin prägel på staden i form av en stor krigskyrkogård för stupade amerikaner; den ligger som alla de andra kyrkogårdarna från denna tid på sina anonyma, enhetiga vis. Mer personligt präglade sevärdheter är tornet La Torre Vauban från slutet av 1600-talet, som byggdes som en försiktighetsåtgärd mot brittiska invasioner, och borgen från 1200-talet i grannstaden Villiers-sur-Port.

 
 
search map