Semesterbostäder & hotell i La Baule-Escoublac

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

La Baule är en badort vid Atlanten, som har vuxit fram och utvecklats sedan 1800-talet, och som idag huvudsakligen lockar gäster tack vare sin mycket långa, fina sandstrand och de vackra villorna i staden. Varje sommar besöks staden av tusentals solsökande gäster.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Stranden och staden

Kusten kännetecknas av sina mycket höga sanddynor, som Guézy dynan, den är 25 m hög och ligger utmed den 8 km långa badstranden, känd i större delar av Europa. Staden är indelad i flera områden, som skiljer sig stämningsmässigt och uttrycksmässigt från mera populära till mera lyxiga och med varierade arkitektoniska stilar. I stadens primära turistområde, hittar man den största koncentrationen av hotell, som byggts runt 60 och 70 talet och har manifesterat sig med stora betongegendomar, där vissa ställen har ignorerat den mera poetiska sammanhanget i staden för att tillmötesgå den stora tillströmningen av turister.

Omkring (i) staden

I staden är det anlagt en lång cykelväg och en vacker strandpromenad, som båda bjuder in till en tur mellan de många pubar och restaurangerna, som har slagit upp dörrarna. Staden är en bra utgångspunkt för utflykter till Loire och den näraliggande saltgruvan Guérande samt den lilla hamnstaden Croisic.

 
 
search map