Semesterbostäder & hotell i Les Sables d'Olonne

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Les Sables d'Olonne är ett riktigt semsterparadis för familjer och genom åren har naturen förändrats drastiskt för att anpassas för turister.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Stadens utveckling

Sedan medeltiden har staden vuxit snabbt ekonomiskt tack vare sitt strategiska läge för handel från dess hamnar. Speciellt Vin- och salthandeln har varit stark och jordbruket i inlandet har bidragit till folkets välstånd. Under Ludvig XI 1472, blev hamnen Frankrikes ledande handelshamn. Sedan 1800-talet har handeln minskat, men turismen ökat och detta har lett till att man byggt span, casinos och flera hotell. Hamnen har också moderniserats och är nu en fin småbåtshamn.

Sandstränder, natur och Vendée Globe

Det finns flera sandstränder att välja mellan, både överfulla och mindre befolkade. Området är ett paradis för surfare, som älskar att rida på vågorna i solnedgången. Den orörda naturen som omger staden och stränderna består av intressanta våtmarker och frodig natur. Staden är framförallt känd för sin "Vendée Globe", som är en solo- seglartävling som startar och avslutas i Les Sables d'Olonne och som går ut på att segla runt jorden på så kort tid som möjligt. Tävlingen hålls vart fjärde år- från tidiga november till slutet av februari och i samband med tävlingen hålls det festligheter i staden. Racet startade år 1989 och har hittills bara förlorat en deltagare, kanadensiske Gerry Roufs, som försvann under sin resa mellan 1996-1997.

Arkitektoniska pärlor och underhållning

Stadens centrum består av flera arkitektoniska pärlor, så som kyrkor, kapell och kyrkogårdar och det finns även ett museum. I staden finns flera supermarkets och butiker och även en stor marknad på Les Halles, som är öppen varje morgon. Förutom den stora traditionella marknaden, finns det även andra småmarknader under sommaren utspridda i kvartereten. Eftersom det är en hamn- och strandort kan du naturligtvis åka på båtturer och fiska. Det finns även ett zoo i staden.

 
 
search map