Semesterbostäder & hotell i Port-Saint-Père

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden Port-Saint-Père ligger i lantliga omgivningar ca 25 km sydväst från den större staden Nantes i regionen Loire och ca 25 km från Atlantens kust. Området bjuder på många naturupplevelser längs "Loire-floden", vid sjön "Lac de Grand-Lieu", i skogsområdena och vinmarkerna.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Naturupplevelser för hela familjen

Byn grundades ursprungligen kring en gammal romersk väg "Route de Sel", som fortfarande i dag är synlig. Genom staden rinner floden "La Moriniere" som har sitt ursprung från den större "Loire-floden." Fram till 1900-talet spelade La Moriniere en oerhört viktig roll i transporten av viktiga grödor såsom vin, spannmål och annat längs flodvägen. Idag används den lilla pittoreska floden för fiske. Port-Saint-Père är paradiset för dig som älskar aktiviteter i naturen. Här finns nämligen goda möjligheter för vandring, ridning och cykling, men också vinupplevelser, då området bjuder på flera vinproducenter som arrangerar besök och vinprovning. För den kulturellt intresserade, kan ett besök på ett av de många gamla slotten i området också vara ett populärt utflyktsmål.

Den stora djurparken

Port-Saint-Père är en liten stad med ett supermarket, några små butiker som säljer lokalt hantverk, ett bageri, ett apotek och en restaurang. En av de största attraktionerna i staden, för både barn och vuxna är den stora djurparken "Zoo-Safari", där du kan se 130 olika djurarter i sina rätta element.

 
 
search map