Semesterbostäder & hotell i Saint Gilles Croix de Vie

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Sedan 1982 har Saint Gilles Croix de Vie varit känd som badort, men staden är primärt känd för sin mycket viktiga hamn, som specialiserar sig på fiske av sardiner. Staden ligger i den södra delen av Pays de Loire med havet på den ena sidan och en rik natur på den andra. Inflätad i det hela finner besökaren en god portion kultur och många turistvänliga aktiviteter.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Aktiv stad med marknadsdagar

Staden är en mycket aktiv stad och har flera små torgplatser, en uppsjö av butiker och restauranger - särskilt längs med den fortfarande fungerande hamnen. Det är marknad i staden på daglig basis året om (undantag måndagar och fredagar). Om sommaren finner man dessutom ännu flera anledningar att organisera marknader. Och som fiskehamn, är det naturligtvis möjligt att stiga upp tidigt för att uppleva stämningen, när nattens fiskefångst presenteras på stadens fiskmarknad, innan fisken levereras ut till stadens restauranger och supermarkets.

Sandstrand

Sandstranden gränsar bitvis till en uppmurad strandpromenad med matställen och av en bra tvåfilig cykelstig, som leder in i skogen och myrområdena som ligger bakom staden. Stranden lockar sportutövare till surfing och Kite-surfing, men också barn, det finns en barnvänlig strand vid ebb, där man kan fiska musslor, räkor och små krabbor.

Ö-utflykt

Det finns många byråer som erbjuder havsutflykter med avgång från stadens hamn. Om man gillar att utforska naturen från båt, måste du skämma bort dig själv med ett besök på ön Ile d’Yeu, som pittoresk med sina små fyrar, råa klippstränder, småhus och småvägar.

 
 
search map