Semesterbostäder & hotell i Saint Jean de Monts

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Badorten Saint Jean de Monts ligger ut mot Atlanten och värderas högt som semestermål bland barnfamiljer tack vare en lång och fin sandstrand och ett stort urval av nöjen.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Praktisk destination

Som en badort fick staden fäste bland turisterna först på 1970-talet, varifrån stora delar av den kustnära arkitekturen har sitt ursprung. Än idag är staden mycket populärt bland sommargäster, särskilt barnfamiljer. Men en anledning till att staden är så populär är den mängd nöjen som finns både för stora och små. Detta inkluderar ett stort urval av restauranger, barer och butiker samt två stora livsmedelsbutiker.

Cykelvänlig stad

Staden är känd för sina många cykelvägar. Att cykla runt i staden är en fröjd då vädret ofta är behagligt, medan den sköna brisen drar in från havet ligger staden varmt skyddad av en tallskog som delar staden. Här finns flera cykeluthyrare som kan vara till hjälp ifall man anländer utan egna cyklar.

Stigar, utflykter och museer

När man har hittat sin väg runt i staden, är det kanske dags att se sig lite mer omkring. Runt staden råder en ostörd natur. Ca 5 km från staden finns en våtmark där man kan beskåda flera fågelarter, men även åsnor. Trots sitt något cement-liknande uttryck är Saint Jean de Monts ett naturmässigt mecka med tallskog, sanddyner, diken och stränder. Även havet och stränderna övervakas regelbundet för att säkra en hög vattenkvalitet för badare, och med hänsyn till de goda möjligheter som finns för fiske till fots vid lågvatten.

Sevärdheter i närområdet

Längs stranden, sanddynerna, i skogen och våtmarkerna har man anlagt vandringsleder. Man har även byggt ett museum för att hedra flora och fauna i området. Dessutom finns det en utsiktsrum i ett gammalt vattentorn, varifrån man kan njuta av utsikten över kusten, saltdammarna i området och andra våtmarker.
För att fullända sin vistelse i staden kan man överväga en tur till ön Ile d'Yeu. Färjan avgår från Saint Gilles Croix de Vie, ca. 16 km bort eller från Fromentine ca. 15 km bort. Ön är känd för sin bildsköna och vackra natur, fyrar, hamnar, hus och sandstränder.

 
 
search map