Semesterbostäder & hotell i Saumur

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Dessutom är Saumur namnet på ett välkänt vin och så finns det även en känd ridskola här.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Saumur- slottet

Château de Saumur är utan tvivel ett av de viktigaste slotten i Loire. Det byggdes under 900-talet och har spelat olika roller under de olika regenterna i Frankrike. Det var t ex ett fängelse under Louis den 14:e och under 1900-talet köpte Saumurs kommun slottet och inredde det som ett konstmuseum. Idag är slottet öppet för allmänheten och under sommarmånaderna anordnas olika arrangemang vid slottet.

En konststad

Kulturministeriet i Frankrike har utsett Saumur som Konststad, vilket ger en del stöttning till kulturprojekt och föreställningar. Det historiska centrumet bjuder på vackra korsvirkeshus och pittoreska torg med caféer och uteserveringar, där gamla och unga möts över en kopp kaffe eller en aperitif. Längs gatorna kan du njuta av konstnärernas senaste verk i de många gallerierna och utställningarna. Det är inte bara i gallerierna du kan betrakta konsten, utan även på broarna över Loire- floden och på den lilla ön I'ile d'Offard som ligger mitt på floden.

Hästakademin Le Cadre Noir

Hästen är en av Saumurs mest kända symboler och vid ingången till staden möts du av världens största häststaty, som är 12 m hög och konstruerad i stål! Ridskolan här är känd för att bidra med några av världens absolut bästa ryttare och året om kan du delta i olika hästrelaterade event i staden.

Gastronomisk vinstad

Saumur är dock mer än konst och häst - det är en stad där du både kan äta och dricka gott. En av stadens och lokalområdets specialiteter kallas fouées, och består av små brödbollar som är bakade i ugnen. fyllnaden kan vara smör, paté, getost eller marmelad. En Annan specialitet är galipettes , hatten på svampen, torkade över trä och fyllda med smör, vitlök och persilja.

Saumur är den tredje vinregionen i Frankrike och har inte mindre än 30 DOC utnämningar i både rött, vitt och rosé. Dett finns många vinkällare i staden och utanför där du kan delta i vinprovningar. Du kan t ex smaka Saumur- Champigny, som är ett rött vin känt för sin bäriga smak, eller goda mousserande viner såsom Saumur Brut eller Crémant de Loire.

 
 
search map