Semesterbostäder & hotell i Sonnac

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Detta är en liten by med bara 500 invånare som är omringad av vingårdar och vetefält i norra delen av regionen Cognac.

Upptäck världens mest berömda konjak

Områdets destillerier lockar många besökare från hela världen, men även staden Cognac har mycket att erbjuda i sig. Se slottet och dess torn i den medeltida stadskärnan. Besök även stadens kyrkor, kloster och museer som kantar de smala kullerstensgatorna. Missa inte heller ett besök i Cognacs saluhall, Les Halles, där du hittar lokala produkter från området. Staden genomkorsas av floden Charente som du kan åka runt på med båt och se byn från en annan vinkel. I den moderna delen av byn, kan du shoppa i de många butikerna och mysa på en av barerna och restaurangerna längs boulevarden.

En liten stad med ett stort mått charm

Öster om Cognac, kommer du att finna småstaden Jarnac som är mindre känd och har färre invånare. Den är dock känd för att vara Francois Mitterands, ( Frankrikes president mellan 1981 och 1995) födelseplats). Här hittar du ett museum som bland annat har en omfattande samling bilder, modeller och monument. Besök även museet tillägnat konjakens historia och glöm inte att ta en promenad längs floden Charente medan du tittar på de vackra byggnaderna, såsom Saint- Pierre-kyrkan från 1000- talet.

Stränder och kända städer

En timmes bilfärd från Sonnac kommer du att finna den Atlantiska kusten med sina vackra stränder och de berämda städerna La Rochelle, Rochefort, Royan och Fouras. Öarna Oléron och Ré är också lätta att nå med bil eller båt.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike
 
 
search map