Semesterbostäder & hotell i Aix-en-Provence

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Aix-en-Provence (kallas Aix) har alltid varit en rik stad, och det syns och märks. Här är det mycket bekvämt, rent, stillsamt och behagligt att vistas. Centret har främst gågator och är provensalsk med smala gator och vackra torg.

Universitetsstaden Aix är känd för sitt källvatten, arkitektur och för den årliga operafestivalen, som internationellt rankas högt, i sällskap med Bayreuth, Salzburg och Glyndebourne.

Dessutom är konst ett genomgående tema i staden, hem till Cézannes ateljé och viktiga Musée Granet med värk av Ingres, Rembrandt, van Dyck, van Gogh, Giacometti, Klee, Picasso och Cézanne.

Det är goda förbindelser till Aix, som har tågstation med TGV och inte lång till flygplatserna i Nice och Marseille. Undvik att ta bilen till centrum, då det är besvärligt att parkera.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike
 
 
search map