Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Halvvägs mellan Cannes och Nice ligger badorterna Antibes och Juan les Pins på vardera sida av halvön Cap d'Antibes som omfattar tallskogar, privata stränder i de små vikarna och några av de mest exklusiva miljonärvillor, där internationella kändisar njuter av sin semester. Städerna har med tiden vuxit samman till en men har ändå behållit sin egen karaktär.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Antibes har sedan antiken varit en handelsplats och en gång i tiden större än både Nice och Cannes. Idag kan man fortfarande se många rester av stadens långa historia och gamla slingrande gränder och gator i gamla stan är välskötta och charmiga att promenera runt i. Mest känt är förmodligen Picasso-museet, där verk av den store konstnären från sin bostad i 1946 ställs ut tillsammans med andra moderna konstnärers målningar och skulpturer, men det finns också många andra historiska sevärdheter att uppleva.

Antibes Marina med sin lustbåtshamn är den största i Europa och näst största i världen. Här lägger stora lyxyachter till på Quai des millionaires, så deras passagerare kan gå iland och koppla av på stranden.

Juan les Pins har flera av de klassiska kuststädernas egenskaper som de många strandanläggningarna med parasoller och restauranger som ligger direkt på stranden samt ett livligt nattliv.

Varje år i juli månad arrangeras den traditionella jazzfestivalen där stora namn från hela världen besöker staden och förvandlar den till ett "musikaliskt Mecka". På en del av strandpomenaden kan du också se konstnärernas handavtryck och signaturer som fint dekorerar promenaden.

Antibes och Juan les Pins har ett exceptionellt bra läge om man vill bo i en liten stad med charm och ändå ha nära till större städer som Nice och Cannes samt även kunna åka på utflykter i inlandet till charmiga små städer som Mougins och St Paul de Vence.

 
 
search map