Semesterbostäder & hotell i Arles

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Arles ligger i västra Provence vid Rhôneflodens bredd norr om Camargue. Staden ligger nära Avignon (ca. 35 km), Marseille (ca. 80 km) och Nîmes (ca. 30 km) i regionen Languedoc-Roussillon. Arles är en gammal romersk stad vars historia går tillbaka till år 46 f.Kr. Staden präglas av sitt förflutna, vilket ses på de gamla monumenten så som arenan, teatern och kyrkan Saint-Trophime.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Arles historia

Stadens historia går 2500 år tillbaka i tiden till det 5:e århundrade f.Kr. då Arles börjar ta form som en grekisk handelsplats. I början av det 4:e århundradet f.Kr. kommer Arles under lokalbefolkningens dominans fram till det 1:a århundade f.Kr. då romarna ockuperar Provence. I år 46 e.Kr. blir Arles en romersk koloni. I nästan tre århundrade förblir Alres en romersk koloni och förskönas av alla romerska byggnadsverk som byggs. Staden bär fortfarande stark prägel av den romerska ockupationen och man finner fortfarande gömda skatter som under 2008, då man hittade en av de äldsta byster av Julius Caesar i floden Rhône. Det är därför inte utan anledning som staden nu kallas Galliens lilla Rom på grund av de många resterna av romerska byggnader.

Van Gogh och Arles

När man nämner Arles kan man inte glömma Van Gogh och vice versa. Vincent Van Gogh bodde i Arles i 15 månader mellan februari 1888 och maj 1889. Det var bl.a. i Arles som van Gogh skar av sitt eget öra. Van Gogh fascinerades av ljuset i Arles och vistelsen i staden var den mest produktiva perioden i hans liv med en produktion på mer än 300 målningar och teckningar. Många av hans målningar från denna period är de mest kända än idag. Vem känner inte till hans målning av ett café på Place du Forum, eller det gula huset på Place Lamartine där Van Gogh bodde?

Semester och utflyktsmöjligheter i Arles

Arles ligger ca. 70 km från Marseille flygplats. Staden ligger i ett område rikt på sevärdheter, både i Camargue med sitt djurliv mot söder samt i Avignon och området mot norr med den vackra naturen som bl.a. lockade van Gogh. I den gamla arenan arrangeras det två gånger om året, vid påsk och risfesten i september olika festivaler då man kan uppleva Corrida, tjurfäktning och en hästfestival i september.

 
 
search map