Hotell i Arles i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Grand Hotel Nord Pinus

Pris från per pers.
Standard- rum Superior-rum Deluxe- rum
 
Grand Hotel Nord Pinus är inte tillgänglig i dagsläget
Grand Hotel Nord Pinus är inte en del av programmet hos In-France i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Arles här
Hämtar innehåll

Kanske är det dags för något speciellt, ett tillfälle att krydda till vardagen, isåfall är det här den optimala platsen för dig. Hotellet är känt i hela Provence som en knytpunkt för de rika och viktiga, liksom de konstnärliga. Här har du chansen att bli ett med en mycket elegant historia.

Bo på ett hotell med gott rykte

Du kommer att känna av den historiska atmosfären och den speciella stämningen så fort du kliver in genom dörren på Grand Hotel Nord Pinus . Hotellet ligger i en byggnad från 1865, beläget i det historiska centrumet. Genom åren har det varit mycket uppskattat och är känt för sitt goda rykte. Inredningen karaktäriseras av en blandning av eleganta antikviteter och exklusiva möbler, kombinerat med moderna inslag. All inredning och renovering har utförts med respekt för den ursprungliga stilen och arkitekturen med stort fokus på komfort.

I åratal har hotellet varit välbesökt av kända konstnärer och andra berömda personer på grund dess fokus på konst och kultur. Under de första åren besöktes det av inga mindre än Picasso och Cocteau, vilket målningar och brev som är upphängda på hotellets väggar vittnar om. Om du sitter i hotellets mysiga restaurang och bar kan du, om du tittar noga, upptäcka spår av olika kända författare, skådespelare och fotografer. Restaurangen är inredd som ett litet museum med föremål och fotografier från förr. Restaurangen är stängd söndag och måndag.

Välj mellan fyra rumstyper

Hotellets 23 rum är inredda med känsla för detaljer och dekorerade med några mycket speciella föremål som ägaren har samlat på sig under åren. Rummen är fördelade på 3 våningar och har alla eget badrum. De har trappor invändigt och blickar ut över stadens hustak och gränder. Det kan vara mycket liv utanför, men eftersom fönsterna har dubbla glas, så stängs stadens buller ute utan problem. Det finns fyra typer av rum, inklusive sviten med sina 2 sovrum, ett vardagsrum och en terrass med utsikt över staden. Det finns standardrum, superiorrum och deluxerum där skillnaden främst är rumsstorlek och sängstorlek. Standard- rummen har en säng på 160 cm, medan Superior och Deluxe har en säng på 200 cm, eller två enkelsängar. I Deluxe-rummen finns det möjlighet att lägga till en extra säng. Det finns Wi- Fi i alla rummen. Eftersom hotellet ligger i en miljözon, är det inte möjligt att anlända direkt till hotellet med bil, men det är möjligt att parkera i ett närliggande garage. Tågstationen ligger bara en mil från hotellet.

 
 
search map