Semesterbostäder & hotell i Aups

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Aups är en typisk provensalsk småstad rik på historia, traditioner och färgstarka marknader, som stadens ca 2000 invånare är noga med att värna om. I de mysiga gränderna och små gatorna kommer du att stöta på flera gallerier och butiker, där lokala konstnärer och hantverkare ( Skulptörer, målare etc.) visar upp sina verk. Kanske kan du hitta en fin souvenir härifrån att ta med hem?

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Sevärdigheter

I staden kan du beundra den vackra kyrkan Collegiale Saint Pancrace från 1500- talet, ett klocktorn från 1600-talet och ruinerna från en gammal stadsmur- och hamn, som dateras tillbaka till 1200-talet.
På museet Simon Segal ställs det varje år ut 280 målningar och på somrarna kan du se ännu fler konstverk på de många utställningarna som hålls i staden. Precis intill museet, ligger ytterliggare ett litet museum, tillägnat de partisaner som verkade i området under andra världskriget.

Den svarta diamanten

Om du värdesätter att äta genuint är Aups platsen för dig! En av byns finaste delikatesser är den svarta tryffeln, även kallad den svarta diamanten. Varje år i januari har tryffeln fått sin egen dag, tryffeldagen, då det hålls marknader där du kan provsmaka tryffeln och lära dig allt du behöver veta om den svarta diamanten. Om du inte är här under just denna dagen, kan du naturligtvis smaka den i olika rätter på en av de lokala restaurangerna. Utöver tryffel, odlas det i området även honung, getost, ekologiska grönsaker och vin.

Aktiviteter och butiker

Aups och dess region erbjuder en mängd olika möjligheter för fysisk aktivitet. Här kan du paddal kanot, åka forsränning, vandra, spela tennis och åka på guidade cykelturer. Även om Aups är en litet, finner du här en livsmedelsaffär med de mest grundläggande varorna, några restauranger och barer och även läkare och apotek. Varje onsdag och lördag morgon hålls det en marknad på stora torget.

 
 
search map