Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Heliga staden Avignon erbjuder en historia och en unik atmosfär bakom höga murar. Världens största gotiska byggnadsverk Palais des Papes (påvarna Palace), där påvarna haft bostad från 1307 till 1378 är ensam värt resan. Men det är också centrum av Avignon, med sina många medeltida gator och gränder, varje år i juli fylld med jonglörer, akrobater och gatuartister, då staden är värd för världsberömda teatern, Le Festival d'Avignon. Avignon är en UNESCO: s världsarvslista. Staden har ca. 90.000 invånare.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

historiska centrum och sevärdheter

Den berömda låten "Sur le Pont d'Avignon" tar sitt namn från den berömda halv bron Pont Saint-Benezet, som går in i Rhone floden. Bridge är en annan av de många attraktionerna Avignon har att erbjuda sina gäster. Framför påvarna Palace är en vacker plats, eftersom flera restauranger använder för uteservering på sommaren. Bara några hundra meter från slottet kommer till Place de l'Horloge, som är omgiven av en hel del restauranger och caféer trottoaren och restauranger. På platsen finns olika aktiviteter och marknader beroende på säsong. Från Place de l'Horloge är olika gator, där du kan shoppa och hitta flera trevliga restauranger. Det kan vara svårt att hitta parkeringsplats i centrum. Det finns dock en stor parkering i anslutning till shoppincenteret, Les Halles , vid Place Pie. Annars finns det betalparkering på flera ställen längs stadsmuren först.

Området runt Avignon

Avignon är den perfekta platsen att bo på om du vill ha en stabil grund för sin semester med möjlighet att utforska området. Från Avignon är inte långt till den vackra romerska staden Arles, som bara är ca. 40 km från Avignon. Likaså Côtes staden vid porten till den stora vingården du Rhône med staden Orange som centrum för Châteauneuf-du-Pape ca. 20 km från staden. Avignon är definitivt en resa och vistelse givande för alla som vill utforska Provence.

 
 
search map