Semesterbostäder & hotell i Camargue

Flamingos Lokal stuga Borgen Tarascon Saintes-Maries-de-la-Mer
 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Vita, vilda hästar, rosa flamingos och svarta tjurar som bevakas av lokala cowboys... Det låter som något från ett äventyr, men det är vardag i naturparken La Camargue som ligger i det västra Provence på gränsen till Languedoc-Roussillon runt Rhone flodens mynning till Medelhavet.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Vildmarker, stränder och djurliv

Området är stort, platt och blött! Rhone flodens delta är Europas största och omfattar hela 930 km². Från Arles och söderut avgränsas La Camargue av Rhone flodens två utlöpare Grand Rhone och Petit Rhone och bildar därmed nästan en ö för sig själv. Området har sedan 1967 varit en skyddad naturpark, och här lever vilda hästar och tjurar, flamingos och en mängd av fågelarter. Här finns också saltproduktion och risfält.

Besöker man La Camargue ska man vara beredd på att det inte är frågan om ett zoo eller en zooligisk trädgård, utan en skyddad del av naturen. Det är därför lämpligt att man endast kör på markerade stigar och vägar och att man respekterar de vilda djur som varken får jagas eller matas. Då fuktigheten i marken är hög rekommenderas det att man medtager effektivt skydd mot mygg, som också trivs i den fuktiga miljön. En bra kikare och teleobjektiv kan också rekommenderas för fågelskådning och fotografering.

Sevärda städer

Staden Saintes-Maries-de-la-Mer är ett måste med sin fina placering ner till havet och genuina centrum som präglas av rikt handelsliv och flera lokala restauranger. Den gamla stadsdelen med vita byggnader och vackra domkyrkan bör absolut upplevas! En annan stad värd att besöka eller kanske rent av ha som bas för en semester är La Grande Motte med sin lustbåtshamn, flera restauranger och butiker.
Det finns många arrangörer av utflykter i området, och ifall man drömmer om att själv vara en les Gardiens för en dag, alltså den lokala versionen av cowboys så finns det möjligheter på hästryggen.

 
 
search map