Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden blomstrar största delen av året då besökande i alla åldrar lockas av den unika blandningen av medelhavskänsla och internationella stjärnglansen.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Härliga stränder och klassiga restauranger

Längs den världsberömda strandpomenaden La Croissette ligger det ena strandstället efter det andra, flera av dem med restauranger av hög klass sida vid sida med uthyrning av solstolar och parasoller (kom ihåg att det kan vara en bra idé att boka sin plats på stranden från en dag till en annan i den mest hektiska sommarsäsongen). Föredrar du en vistelse på en allmän strand i stället för på de privata, eller ska du bara ta ett snabbt dopp kan vi rekommendera Plage Ecrin som ligger på motsatt sida mot Palm Beach Casino och efter den nya hamnen (Port Pierre Canto). Här finns det fina sandstränder med fri tillgång.

Oändliga shoppingmöjligheter

När du har behov för en liten paus från solen och stranden finns det goda möjligheter att utforska stadslivet. Förutom alla stora märkesbutiker är det lämpligt att titta närmare på shoppinggatan Rue Hoche, där förutom många butiker av olika slag även hittar Galleries Lafayette och Monoprix. Det är också här i Cannes gamla stadsdel du finner små mysiga gator med flera trevliga restauranger.

Utflykter

Vill du ta en närmare titt på några av de andra städerna vid kusten kan det vara en bra idé att ta tåget, så slipper du biltrafiken samtidigt som du slipper ödsla tid på att leta efter parkeringsplats. Här finns ännu fler intressanta butiker att besöka för att inte tala om de världsberömda museerna i området.

Utforska öarna

En dagsutflykt till öarna Île Saint Marguerite och Île Saint-Honorat rekommenderas. Resan tar endast ca. 20 minuter och detta kan vara en underbar kontrast från stadslivet att komma ut på havet och känna havsbrisen. Det finns ingen möjlighet för övernattning på öarna, och det rekommenderas att man köper med sig picnic i förväg eller i kiosken vid kajen.

 
 
search map