Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden benämns ofta som "Côte Bleues guldkorn", vilket är fullt förståeligt med tanke på de
vackra stränderna och den fantastiska naturen. Hela 85 hektar av naturen vid kustlinjen är skyddat naturreservat. Landskapet alternerar mellan sandiga och steniga bukter med uddar och vikar, vilket skapar en förtrollande miljö längs den pittoreska lilla fiskehamnen. Här finns gott om butiker och restauranger, en biosalong och ett casino.

Sjöborrefestival och marknader

Staden är även känd för sina sjöborrar och varje söndag i februari hålls festivaler där du kan provsmaka just denna specialitet och även andra skaldjur. För fler lokala smakupplevelser, bör du besöka stadens marknad som hålls varje tisdag och fredag morgon. Utöver detta hålls flera Fiores och marknader på det stora torget under hela året och på somrarna hittar du även dag och nattmarknader på esplanaden i hamnen.

Hitta din favoritstrand


Plage du Cap Rousset är den största sandstranden i naturreservatet och här kan du parkera ganska nära stranden. En annan av stränderna heter Plage du Rouet och är en mix av sten- och sandstrand. Här finns en restaurang, parkering (mot betalning) och här kan du även hyra luftmadrasser och kanoter. Slutligen har vi Cove Tulière med småsten och fri parkering. Djur är förbjudna på alla stränderna.

Vattensporter


Stränderna är kända för sitt klara vatten och därför är har dykning blivit en mer och mer populär aktivitet. Här hittar du några intressanta alg-arter så som Posidinia-sjögräs. Fiske är förbjudet med syfte att skydda området och det marina livet, dock är det möjligt att paddla kanot, segla och surfa och båtar kan du hyra i hamnen.Av de 1000 hektar som Carry Le Rouet utgör, är bara 300 ockuperade av människor. Resten är ett trädbevuxet naturreservat och friluftsaktiviteterna är många i detta område: du kan t ex ta en av vandringslederna, eller varför inte göra en cykelutflykt och utforska naturen på två hjul.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike
 
 
search map