Semesterbostäder & hotell i Den Franska Rivieran

Montecarlo Casino Beach at Antibes Menton Promenade des Anglais in Nice
 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Besök en populär destination

Den Franska Rivieran är en av de mest eftertraktade destinationerna i Frankrike och från hela världen kommer hit för att uppleva Cannes, Saint Tropez och Nice för att bara nämna några av de vackraste städerna längs det blå havet och de härliga stränderna. Upptäck en kust full av överraskningar och utforska stränderna, de gömda vikarna och de vilda öarna som fortfarande består av orörd natur.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Koppla av på Rivierans vackraste stränder

Sandstranden i Cannes är en av de vackraste stränderna längs Rivieran och är känd för sin mäktiga längd och bredd. Detsamma kan sägas om stranden i Nice, även om denna utgörs av stenar. Andra kända stränder i området är Mala-stranden i Cap d'Ali, sandstranden i Bandol, de gömda vikarna med småsten i Monaco, sandstränderna i St Laurent du Var, stranden Six-Fours-Les-Plages och det turkosa vattnet i Sanary-sur-Mer.

Upptäck det berömda Cannes och Saint-Tropez

Cannes och Saint-Tropez är kända för att vara två av de största och mest välkända städerna vid kusten. Av denna anledning är det naturligt att du här under dagtid kommer att vara omgiven av mycket turister. Därför föreslår vi att du åker hit på morgonen eller kvällen för en mer autentisk och behaglig upplevelse. Här finner du mysiga gator, många trevliga butiker, gamla byggnader och förstklassiga restauranger.

Njut av det underbara Medelhavsklimatet

Den Franska Rivieran har ett genomsnitt på 300 soliga dagar om året. Här kan du njuta av ett underbart Medelhavsklimat där temperaturen lätt överstiger 30 grader på sommaren. Kusten är härlig under sommarmånaderna, men då är den ofta fullsmockad med folk, så det kan därför vara skönt att istället utforska den under vår och höst, då du kommer att märka att restaurangernas serveringar är mindre trånga och att din vistelse överlag blir mer äkta.

Upplev regionens kända festivaler och marknader

Det finns massor av aktiviteter och underhållning på Rivieran och bland de mest kända hittar vi; Nice-karnevalen, Citronfestivalen i Menton i februari, påskmarknaden i staden Arles i april, filmfestivalen i Cannes, Festival de Marseille i juni, då modern dans, film och musik firas. Upptäck även Festival d'Avignon, Chorégies d'Orange i juli, den europeiska keramikmarknaden i augusti i staden Aubagne, festivalen Les Voiles de Saint-Tropez i September och även den religiösa sammankomsten för pilgrimsresande romer som dyrkar sitt helgon "Sara la Noire" i Saintes Maries de la Mer i maj.

Missa inte dessa upplevelser

-Besök Marseille
-Upptäck Camargue
-Smält in bland de berömda och rika jetsettarna i Saint Tropez
-Upplev Cannes charm
-Åk till Monaco och se de magnifika byggnaderna i Monte Carlo
-Se de vackra färgglada fasaderna i Nice
-Upptäck blandningen av den franska och italienska kulturen i Menton.
-Besök traditionella hamnar såsom Sainte-Maxime, Bandol, Sanary Sur Mer och Lavandou.

 
 
search map