Semesterbostäder & hotell i Eze

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden är en attraktiv turistdestination på grund av den härliga atmosfären och inte minst för de imponerande vyerna ut över medelhavet.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Upptäck stadens charm

Staden benämns ofta som en museum-stad, då det idag knappt finns några fasta invånare här. Det är istället turister som fyller gatorna. Det här lilla paradiset ligger högt uppe på ett berg och har en enastående utsikt över franska Rivieran. Staden utstrålar charm med sina små gator, färgglada skyltfönster och skuggiga torg, med olika fontäner och utsiktsplatser med fantastiska havsvyer. I den övre delen av staden finns ruinerna av en befäst borg och en panoramisk trädgård.-Jardin du Exotique, som är känd för sina kaktusar och suckulenter. Det är inte möjligt att köra omkring i staden. Du måste parkera utanför ingången och promenera in.

Parfymerier

Eftersom Eze är en populär plats för turister, finns det både souvenirbutiker, workshops, kaféer med uteserveringar, restauranger och dyra hotell. Men här finns även en del ledande parfymerier i Grasse och både Pafumerie Galimard och Fragonard har butiker i staden (Fragonard har även en liten fabrik i staden).

Revere-fortet

Fortet är beläget på en bergskam från var du har en fantastisk utsikt över Eze, havet och kusten. Dessutom är det ett populärt område för vandring och naturupplevelser eftersom här finns många vilda blommor och fjärilar. Fortets botaniska trädgård lockar även många flyttfåglar.

Badorten Eze-sur-Mer

Mellan Baulieu-sur-Mer och Cap d'Ali ligger badorten Eze-sur-mer som man kan säga är Ezes kontrast. Här du hittar stränder, vattensporter, caféer, restauranger, hotell och en tågstation.

 
 
search map