Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Stora Poeter så som Petrarca, Boccaccio och Chateaubriand har kommit hit och flodens brus har alltid gett inspiration till myter och fantasifulla berättelser. Floden rinner genom byn och har sin källa vid foten av klipporna som omger byn.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Källan

Den mytomspunna källan Fontaine de Vauluse har gett staden dess namn. Källan ligger mycket nära stadens centrala torg, som är ett av Provences mest välbesökta platser. Under ett flertal expeditioner under vattnet, har man upptäckt att källan är 308 meter djup. Man har i källan genom åren funnit många dyrbara föremål som dateras tillbaka till antiken.

Den unika kvarnen

Fontaine de Vaucluse lockar många besökare delvis på grund av sin naturliga skönhet och mysiga stämning, och dels på grund av kvarnen som producerar papper. Den är en av de få av sitt slag som fortfarande existerar i Frankrike. Du kan besöka både kvarnen och fabriken, och köpa souvenirer och papper som framställts på plats i de många små butikerna, som finns i fabriksområdet.

Aktiviteter

Även fast Fontaine de Vaucluse bjuder in till avkoppling, finns det många möjligheter till olika aktiviter här, så som fiske, cykling, guidade turer och golf. I staden finns restauranger, en livsmedelbutik och småbutiker med lokala produkter.
Du bör också unna sig ett besök i L’Isle sur la Sorgue ca 8 km bort, som är en stad med ett vackert historiskt centrum. Även Gordes (ca 18 km bort) är vacker och värd att se, och naturligtvis, Avignon, ca 35 km därifrån.

 
 
search map