Hotell i Fontaine de Vaucluse i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Hotel du Poete

Pris från per pers.
Prestige-rummet Superior-rummet Superior-rummet Standard-rummet Junior Suite rummet Junior Suite rummet
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Familjen Tourbillon producerar vin i området Châteauneuf-du-Pape, men under 2002 öppnade de också Hotel du Poete med raffinerande rum i en gammal kvarn, som hade varit övergiven i årtionden, i den charmerande lilla staden Fontaine de Vaucluse.

"Välkommen till ditt hem!"

Monsieur Tourbillon beskriver kort och gott hotellet med frasen "Välkommen till ditt hem!" Du känner omedelbart den avslappnade och familjära stämningen, när du kliver över tröskeln. Ägarna är mycket sympatiska och alltid villiga att hjälpa till. Han är född i staden,och han älskar poesi och prosa. Det är han som har inrett hotellet med sina många böcker och antika möbler, utan att det har resulterat i en alltför mörk och dyster miljö; effekten är tvärtemot en ljus och sofistikerad miljö. Här är till och med lamporna gjorda av böcker!
Den medeltida poeten Petrarca bodde här i staden och hans ande är närvarande överallt på hotellet. Till och med namnet är en anspelning på honom.

Avkopplande trädgård med porlande vatten

När du anländer till hotellets parkering, kan du inte föreställa dig hur unikt det är inomhus. Samtidigt som Hotellet är isolerat från staden ligger det ändå centralt. Genom hotellets trädgård rinner floden Sorgues, som har sin källa några hundra meter högre upp. Ljudet av vattnet är en konstant, behagligt och akustiskt. Hotellet ligger 50 meter från den lilla stadens mycket populära centrum, men när du kliver in i trädgården känner du dig som ett med naturen. Här är det poolen, frukostterrassen och de många små romantiska terrasserna som gör det till ett innerligt charmigt ställe att bo på. Strax intill poolen finns även ett bubbelbad i ett litet hus.

Det finns möjlighet att ordna vinprovningar på hotellet i någon av de lokala vinkällarna och om du vill ha en god måltid utanför staden, så har familjen Tourbilllon en restaurang med mycket gott rykte 7 km bort i L'Isle sur la Sorgue. För att summera det hela, kan vi inte ge hotellet någon dålig kritik. Även om frukosten är ganska dyr, tycker vi att den lever upp till priset med sitt stora och varierade utbud.

Fina rum

Hotel du Poetes rum är alla unika, det finns inget som är likt det andra! Så är det när man inreder ett hotell i en gammal byggnad med respekt för dess ursprungliga struktur. Familjen Tourbillon har lagt ner mycket arbete och eftertanke på inredningen av rummen och val av möbler. Alla rum har aircondition, och hiss som betjänar alla våningar. Läs den fullständiga beskrivningen nedan noga innan du väljer mellan de många rummen. Vi lämnar gärna specifika önskemål till familjen Tourbillon, men det kan dessvärre inte garanteras att de kan uppfyllas.

Läs om rummen på Hotel du Poete

 

Sök priser och
boka vistelse

När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
 
search map