Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Forcalquier har ett privilegierat läge, åtminstone om man värdesätter ren luft, magnifika vyer och mysig miljö. Den lilla staden med sina små 5000 invånare ligger verkligen vackert på 900 meters höjd på sin höga kulle och dominerar landskapet nedanför.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Vin, gastronomi och aktiv semester

Det finns ca. 10 restauranger, ett par stormarknader, flera små mataffärer samt stort urval av barer. Men för att njuta av mat och dryck till fullo utan alltför dåligt samvete kan man dra nytta av de många fysiska aktiviteter som erbjuds i området: Det finns inte mindre än 470 km markerade vandringsleder, 78 km cykelväg och 40 km ridvägar (man kan dessutom rid åsna!, så det bör finnas något för alla när det kommer till en aktiv semester.

Historiens vingsus

Vi befinner oss i ett område där historiens vingsus ständigt gör sig påmind och Forcalquier utgör inte på något sätt ett undantag. Låt oss bara nämna att stadens äldsta kyrka är från 1000-talet, att här finns en pittoresk borg med panoramautsikt, och att det t.om. finns en synagoga, vars ålder historia går så långt tillbaka att man tappat kontrollen. Och mycket, mycket mer. Men det betyder inte att man kommer tampas med flera andra turister, tvärtom råder här en lugn och fridfull atmosfär.

 
 
search map