Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Hur du tar dig runt

Transportnätet i och utanför området är bra. Det finns bra vägar och markerade stigar som tar dig runt de fem sjöarna. Här kan du delta i körning, vandring, cykling, klättring, bunjyjump, simning eller vindsurfing, segling, paddla kajak och kanot samt åka trampbåt eller motorbåt. Lederna tar dig till många spektakulära platser, över broar och genom tunnlar med ravinvyer du sent lär glömma. Det här området är även populärt bland klättrare.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Höjdpunkter

Vandringslederna Sentier de l'Imbut (är de vackraste, men också de tekniskt svåraste) och är 6- 8 km. Sentier Martel- 15 km är en av de mest populära vägarna. På norra sidan av ravinen, ligger Point Sublime, som är känd för att vara den vackraste utsiktsplatsen. Det är mellan städerna Castellane och Moustiers-Sante-Marie du kommer att hitta de mest imponerande ravinerna med ett djup på hela 700 m. Styx du Verdon är uppkallad efter floden Styx i den Grekiska mytologin och är en lucka i ravinen.

Se de spektakulära sjöarna

De fem sjöarna inkluderar; Lac de Ste- Croix, Lac-de-Castillon, Retenuede Chaudanne, Lac de Quinson och Lac-d'Esparron. Den första sjön, Lac de Ste-Croix, är den största och lugnaste av dem alla- I själva verket är det den största sjön i Frankrike. Den är ett paradis för vattenälskande naturälskare och är 12 km lång och ca 3 km bred med en spegelblank yta. Här kan du, när du behöver ladda batterierna efter en simtur, hoppa iland och käka lunch, eller sitta och koppla av under ett vattenfall. Det finns även en värld under vattnet. Den gamla byn, Les Salles- sur Verdon ligger ca 40 meter under vattenytan! Med tiden byggdes byn upp igen fast högre upp. Vid de övriga sjöarna är landskapet mer abrupt och hårt, med klippiga bergväggar.

Barnvänliga sjöstränder

Sjön Ste-Croix är definitivt den mest besökta i området och pg a dess många stränder och grunda vatten, är platsen väldigt barnvänlig. Många av stränderna har även fina faciliteter vilket gör att du kan spendera hela dagar här. Du kan lära dig vindsurfing, bada & sola (använd solkräm!) och åka river rafting.

För mer information, klicka här: http://www.net-verdon.com/en/index.htm

 
 
search map