Semesterbostäder & hotell i Gourdon

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den lilla staden Gourdon ligger isolerat på toppen av ett berg 760 m.ö.h. i de Maritima Alperna. Den vackra vägen upp till staden ringlar sig längs den djupa klyftan, där den forsande floden ”Le Loup” löper. Här står många bilar parkerade, då området är populärt för riverrafting och klättring.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Undervägen rekommenderas det att göra ett stopp vid vattenfallet Saut de Loup och beundra de stora kaskader av vatten. Vid ankomst till staden parkerar man bilen på de olika parkeringsplatserna och går de sista 100 meterna upp till ingången.

Alla hus är vackert renoverade och byggda i vit sten. Husen utgör en fasad omkring stadens viktigaste varumärke, nämligen den ståtliga slottet från 1200-talet som är värd ett besök. Ursprungligen var slottet ett fort från 900-talet, som senare byggdes om till ett slott. vid slutet av staden kommer man till en stor terrass med den mest fantastiska utsikten över dalen och en panoramautsikt över mer än 80 km kust från Théoule sur Mer till Nice. Den ytterst spektakulära utsikten kan bland annat njutas från terrasserna på en av stadens restauranger. Överallt i staden doftar det av lavendel och parfymer som i stor stil blir producerade och sålt i massor från de små trevliga butikerna i gatorna.

 
 
search map