Semesterbostäder & hotell i Hyeres

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mycket mer än bra badmöjligheter

Om du trodde att denna kuststräcka "bara" betydde azurblått vatten och fina sandstränder med små badorter kan du tänka om, eftersom du verkligen inte måste ta in till Provence inland med lavendel och vingårdar för att hitta spännande och charmig historisk miljö. Titta bara på Hyères!

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Bra för hälsan...

Denna pittoreska stad kan skryta med att ha rötter som går tillbaka till fenicierna och en storhetstid under Medeltiden, och den senare har i hög grad påverkat stadsbilden. Långt senare, på 1700 - och 1800 talen kommer Hyères rykte om att ha ett sunt klimat, vilket gör att flera sanatorier uppstår, och många utlänningar, särskilt rika engelsmän bland annat Robert Louis Stevenson, Joseph Conrad och drottning Victoria, spenderar längre tid på vintern i dessa varma trakter.

... och för själen

När man ser Hyères förstår man dem väl. Kombinationen av en trevlig stad i precis rätt storlek (inte för stor och inte för liten), havet och bergen, samt att bo fridfullt men nära strategiska städer för transport som Marseille och Toulon, gör Hyères till en vinnare.

 
 
search map