Semesterbostäder & hotell i Ile Sainte-Marguerite

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Utanför de fina stränderna i Cannes finner man den lilla ögruppen Lerins som är ett trevligt utflyktsmål. Man kan segla från hamnen i Cannes och turen tar ca. 20 minuter och båtarna seglar flera gånger om dagen. Den största av Lerins öarna är Ile Sainte Marguerite.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Ön är 3 km lång och består mestadels av barr och eucalyptos träd där anlagda stigar leder en runt på ön. De flesta som åker hit väljer att gå längs havet på baksidan av ön där man finner en smal stenstrand och det mest kristallklara havet. Härifrån har man utsikt över till en annan av Lerins öarna, nämligen Ile Saint-Honorat. Just pga det fina havet är det många båtar som lägger till för att bada mellan de två öarna.

Det viktigaste monumentet på ön är ”Le Fort Royal”, där "Mannen med järnmasken" hölls fången i över 10 år utan att man fick veta hans identitet. Man kan komma in på fortet där det också ligger ett intressant marin-museum. Det finns minimalt med byggnader på ön, men enstaka restauranger kan man dock finna.

Omedelbart är dessa inte värda att skriva mer om och det rekommenderas i stället att man tar picnic med sig, som man kan äta vid någon av de många utsiktsplatser eller picnic-platser runt omkring på ön. Det finns även en kiosk vid ankomsthamnen, där man kan köpa en macka, dryck och glass. Kom ihåg kontanter, då det inte går att betala med kort och ej heller finns uttagsautomat på ön.

 
 
search map