Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Byn är belägen uppe på en klippa och är omringad av storslagen natur som är typisk för Provence-området. När du promenerar omkring i denna charmiga landsby, kommer du att finna flera utsiktsplatser som ger vackra vyer över det omgivande området.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

En rik historia

Byn domineras av sitt 1000-tals Chateau, som under åren restaurerats ett antal gånger, men som tyvärr inte är öppet för allmänheten. Det finns dock många fler bevis på att byn har haft en spännande historia. Du kommer bland annat att stöta på några olika reliker som dateras tillbaka till brons- och stenåldern. Tack vare det flitiga restaureringsarbetet som utförts av kommunen, kan du enkelt vandra omkring i denna uråldriga by och känna den autentiska atmosfären, med de många kullerstensprydda gatorna och smala gränderna.

Äta ute

La Roque sur Pernes kan erbjuda två restauranger som heter "Le Grange Neuve" och "Le Ferme Des Adoux" utöver detta kan du hitta två restauranger till i Pernes les Fontaines (ca 6 km bort) som heter "La Mas de la Bonoty" och "Le Palmiers". Om du rör dig vidare till närliggande städer kommer du att finna fler restauranger och dessutom många av hög kvalitet. Det finns flera restauranger med Michellin-stjärnor i regionen.

 
 
search map