Semesterbostäder & hotell i Lagnes

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Lagnes är en liten charmig stad i det berömda Luberon, nära berg och skön natur. Staden är av blygsam storlek och har knappt 1700 invånare. Staden erbjuder dock flera livsmedelsbutiker och matställen.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Medeltida stämning

Som så många andra små sydfranska städer har Lagnes en medeltida charm och stämning som leder tankarna tillbaka till en svunnen tid. Lagnes är en stad med små smala gator och det finns flera sevärdheter som slottet från den 1300-talet. Slottet är privatägt och därför inte öppet för allmänheten. Våldbyggnaden tros vara ännu äldre från ca. 1100-talet. Staden har också en järngruva som härstammar från ca. 1430, en renässans kyrka och en handfull kapell byggda mellan 1400- och 1800-talet.

Byfester, matfestival och andra kulturella evenemang

Lagnes har flera kulturella evenemang under hela året. Till exempel i mars kan man uppleva den lokala karnevalen. I maj arrangeras det en särskild europeisk festival. I juli kan man njuta av den årliga pistou-festivalen (pistou är Provence svar på pesto) och i oktober kan man se hur det franska jordbruket odlades förr i tiden när man inte hade tillgång till modern teknik som idag, utan då hästen bl.a. användes betydligt mer i arbetet med marken.

 
 
search map