Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Liten men välkomnande

Paradou är en typisk liten provensalsk stad med cirka 1185 invånare. Den ligger vid foten av Alpilles mellan de två städerna Maussane les Alpilles och vackra Baux de Provence. Staden har ett litet urval av restauranger, hantverksbutiker och ett litet snabbköp. Bland höjdpunkterna finns en borg från 11000-talet och ett unikt museum med inte mindre än 400 krubbor på bildskärm i ett område på 400 m². Det omgivande landskapet är kuperat med olivträd och branta, smala vägar och erbjuder panoramisk utsikt över området.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

I hjärtat av Provence

Inbäddad i hjärtat av Provence, ligger småstaden Paradou, en idealisk semesterort för vidare utflykter till några av de mer välkända provensalska städerna, så som Arles, (8km) och Avignon (29 km). Naturområdet Camaque, ligger ca 30 km bort och medelhavsstränderna i Saintes Marie de la Mer är ca 60 km bort. Området erbjuder många naturupplevelser och stadsfestivaler. Lokala marknader sker både måndagar och fredagar i den närliggande staden Fontvielle. (ca 7 km).

 
 
search map