Semesterbostäder & hotell i Le Thor

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Fördjupa dig i den Provensalska kulturen och naturen, med ett besök i småstaden Le Thor. Med sina fina landskap och kulturella medeltida sevärdigheter är det här en perfekt plats för dig som är intresserad av en charmig småstad full av naturlig skönhet och historia.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Njut av naturen

Här befinner du dig i en vacker miljö med floden Sourges behagliga porlande och svalkande effekt ständigt närvarande. Längs flodbanken kommer du ofta att se lokala fiskare och det finns möjlighet att hyra kanoter och kajaker för en tur på vattnet. Hoppa på cykeln och utforska naturen runt Le Thors utkanter där du hittar vackra landskap, gamla broar, vingårdar och fruktträdgårdar. Promenera längs sträckan d'Orange i ca 2 km tills du når en skylt med texten "Grottes de Thouzon." Här kan du utforska den kristalliserade grottan som tillhör kullen med samma namn. Men glöm inte varma kläder, eftersom det bara är ca 13 grader där inne. Besök även slottet beläget uppe på kullen och njut av den vackra utsikten över Mont Ventoux och Provence.

Upptäck det historiska centrumet

Strosa omkring i det historiska centrumet och se den vackra kyrkan Notre-Dame-du-Lac från 1200-talet. Stadens centrala del var en gång omgiven av vallar och en del av dem är fortfarande synliga. Vid stadens ingång kan du fortfarande se den stora porten och vakttornet. En av områdets kännetecken är dess många vattenkvarnar, bl a i staden Fontaine de Vaucluse. En stor del av Le Thors ekonomi har upprätthållits på grund av vattenkvarnarna, men främst har har den största inkomsten alltid kommit från druvexporten, de så kallade "Golden Chasselas". Le Thor har cirka 7000 invånare och ett litet snabbköp, apotek, post, bank och några restauranger.

Ge dig ut i området

Inom ungefär 9 km kan du ta dig till L'Isle sur la Sourge, även kallad Provence Venedig, på grund av stadens många kanaler. Här kan du bl. a besöka mysiga antikmarknader. Ca 25 km bort ligger Avignon, Mont Ventoux ( ca 55 km) och de pittoreska byarna i Luberon ( ca 57 km), som Gordes och Roussillon är också värda ett besök.

 
 
search map