Semesterbostäder & hotell i Les Baux-de-Provence

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Les Baux-de-Provence, eller kort och gott Les Baux, som fransmännen säger ligger i departementet Bouches-du-Rhônes och utgör en av de vackraste landsbyarna i Frankrike. Byn har endast knappt 400 invånare och är idag mer ett utflyktsmål än ett ställe med vardagsliv.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Les Baux är omgivet av Alpilles-massivet som är en liten bergskedja som bland annat har inspirerat flera konstnärer i deras målningar. Man kan till exempel gå flera promenader och upptäcka naturen från flera av Vincent van Goghs målningar.

Historien i Les Baux-de-Provence går helt tillbaka till 6000 f.Kr. och har genom tiden haft sin styrka i lantbruksproduktion som vin och olivolja. I dag lockar detta många turister som åker runt på smakprovningar hos flera lokala producenter. Turismen faller inom tre kategorier som historia och kultur som tar sin utgångspunkt i det rika kulturarvet, avkoppling som är möjligt på de hotell och bed & breakfasts som ligger i området. Till sist en kategori som faller för aktiv semester. Det finns ett stort urval av vandringsrutter i området kring Les Baux-de-Provence.

 
 
search map