Semesterbostäder & hotell i Lorgues

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Lorgues ligger mellan kuststaden Saint Tropez och det sevärda och mycket berömda Gorges Du Verdon vid foten av Alperna. Staden genomsyras av Provence, historia och lokal kultur.

En allegori av Provence

Alla klichéer om Provence är samlade i Lorgues; dofter av lavendel, avkopplande atmosfär, grönskande landskap med vinrankor och olivträd, hordar av får som ofta ses passera genom staden och sist men inte minst den charmiga franska stadsstämningen.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Lorgues marknader

Varje tisdag morgon och förmiddag arrangeras marknad i staden där man kan köpa lokala produkter såsom honung, olivolja, vin, grönsaker, osv. På sommaren arrangeras även marknad på fredagar men då representeras den endast av lokala producenter som säljer sina egna produkter, allt från ekologisk frukt och grönsaker till fisk och lamm. Även hantverk från närområdet i form av keramik, smycken och konst går att köpa. Staden erbjuder också ett fint urval av butiker och affärer där man kan göra sina dagliga inköp eller stilla sitt shopping-begär. Staden erbjuder även supermarkets, bank och apotek.

Kulturella nöjen

Lorgues ligger nära flera naturliga källor, så dess historia och betydelse går långt tillbaka till förhistorien. Tack vare sitt läge i bergen, hade staden ett visst intresse för romarna som hjälpt till att utveckla den. Under Medeltiden byggdes en bymur som på vissa håll kan skådas än idag. Det är också under denna period som flera kyrkor och kapell runt om i staden byggdes och som än idag står fint representerade. Detsamma gäller stadens fontäner och kvarnar som hjälper till att sätta en skön prägel på atmosfären.

Till sist finner man ett museum av den mystiska konstnären Rob Jullien, och på sommaren anordnas flera kortvariga konstutställningar och konserter med jazz och världsmusik.

 
 
search map