Semesterbostäder & hotell i Luberon

Roussillon i Provence
 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Det finns totalt 77 kommuner fördelade i området där Bonniex, Gordes, Manosque, Pertuis och Cavaillon är de mest kända. Det milda klimatet och de kalkhaltiga bergarterna är avgörande för den rika floran och faunan, inklusive många insektsarter, fåglar och däggdjur som vildsvin, rävar och gnagare.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Upptäck de autentiska medeltidsstäderna

På nästan varje klipptopp ligger en liten medeltidsstad som vittnar om områdets långa historia. De är alla mycket strategiskt placerade med befästa murar runt sig som förr i tiden var till för att skydda dem mot attacker. Du kan strosa runt i många av dessa och upptäcka den rika historian, charmen- och inte minst den fantastiska utsikten över dalen.

Upptäck ett variationsrikt landskap

Landskapet är otroligt varierat och lämpar sig väldigt bra för cykling eller promenader på de mer än 236 km långa vandrings- och cykellederna som leder dig runt i den vackra naturen. Du kan hyra cyklar och köpa kartor över rutterna på flera ställen i området. På din väg kommer du att mötas av en blandning mellan ek och rosmarin- så kallad "Garrigue" som växer längs klipporna, betande kor och får på de många klippiga topparna, stora områden med ekar, höga klippor, raviner och många små bäckar. Utöver sin natur, är Luberon känt för sina vackra medeltida städer med ockrafärgade hus, kyrkor och monument, där flera av dem är listade som några utav de vackraste i Frankrike.

Kör längs med vinmarkerna

Luberon är världskänt för sin vinproduktion, vilket även är dess största inkomstkälla. Det finns vingårdar överallt och många av dem är öppna för besökare. Du kan ta en rundtur till de olika gårdarna och delta i en vinprovning mot en avgift. Lokalbefolkningen har ett talesätt som lyder "en dag utan vin är som en dag utan solsken". Det röda vinet är det mest kända, men området producerar även vitt och rosé. Förutom att vara en "vinregion", är Luberon också ett populärt område för konstnärer som bosatt sig här. Det stora antalet gallerier, konstutställningar och keramik- workshops i området vittnar om detta.

Gastronomi

I Luberon kommer du att finna en ny marknad varje dag i en och samma stad eller i någon utav de andra. En av de mest besökta marknaderna finner du i Lourmarin som erbjuder ett stort utbud av tryffel, meloner, olja, vin, lamm, säsongens frukt och grönsaker och mycket mer. Det finns även gott om restauranger och vingårdar i området.

 
 
search map