Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mandelieu - La Napoule är en badort som ligger väster om den glamorösa staden Cannes. Området är rikt sportsaktiviteter och det mycket stora utbud av vattensporter som kan utövas året runt, har medfört att staden år 1987 tilldelades titeln Nautical Resort. Den tre kilometer långa kustlinjen har hela sju stränder, varav några med fin sand och andra som ligger i små bukter som kännetecknas av de röda klipporna. Här finner man även den första golfbanan som grundades på Franska Rivieran i 1891.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Mandelieu-La Napoule kallas också Mimosans huvudstad då mimosa växer vilt på sluttningarna av berget Tannero som ligger i inlandet. Blomstringssäsongen är från januari till mars där de vackra gula färgerna pryder ögonbilden. Mimosa är så älskad av alla invånare i området att den sedan år 1931 har firats med en årlig festival varje år i februari.

Längs kusten vid Mandelieu-La Napoule ligger slottet Le Château de la Napoule. Det ligger på första parket ut till havet och blev för för mer än 2000 år sedan byggt av romarna. Den har sedan förstörts och byggts upp igen inte mindre än 8 gånger innan 1900-talet då det omvandlades till en glasfabrik. Det var inte förrän 1918 som den amerikanske konstnären Henry Clews köpte fastigheten och renoverade den. När Henry Clews dog skapade hans fru en fond till minne av sin man som skulle bidra till att bevara slottet som ett kulturhus för unga blivande konstnärer. Denna fond finns än i dag. Slottet är även öppet för allmänheten.

 
 
search map