Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Upptäck en livlig stad

Marseille är en internationell storstad som har allt du kan önska. Leta upp en mysig uteservering, smutta på en latte och beskåda storstadsvimlet. Prova också en av de gastronomiska restaurangerna som erbjuder något för alla. Besök Marseille om du vill ta en tur till storstaden och befinner dig i området eller om storstadssemester faller dig i smaken.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Upptäck Le Panier

I Marseille finns en bohemisk stadsdel med vackra gator och torg, som anses vara den "gamla delen" av staden och ligger bakom stadshuset. Ta "le petit train" (ett stadståg) in i denna stadsdel och lämna bilen hemma, då det är stängt för trafik här under större delen av dagen. Här kan du köpa många typer av lokal konst och hantverk i butikerna. Stanna till vid Place de Lenche, ett vackert torg som vimlar av restauranger, barer och butiker och besök även Place des Moulins och beskåda den fantastiska utsikten över Marseilles byggnader, kyrkor och hamnen.

Kombinera kultur och solsemester

Staden är en kulturell knytpunkt med en berömd opera, flera historiska och maritima museum, ett flertal gallerier samt ett pulserande nattliv. Högt ovanför staden ligger dess "huvudkyrka" Notre-Dame de la Garde som är en populär pilgrimsdestination i Frankrike. På vägen till kyrkan, kommer du att passera än annan kyrka, den så kallade "La Bonne Mere" som betyder "den goda modern". En annan intressant sak att nämna är den mycket speciella "sjungande" dialekten som lokalbefolkningen har här, som påminner om italienska och spanska. När du känner för att koppla av, ta en paus från de kulturella sevärdigheterna och upptäck stränderna som är en fröjd för ögat med sina klarblå vatten och vackra calanques (stenar).

Shoppa loss

Ta en promenad på en av de vackra boulevarderna och pittoreska gatorna och njut av det breda utbudet på butiker. Om du startar med La Cnebière som utgångspunkt och fortsätter söderut, kommer du att hitta gator som Rue Paradise, Rue de Rome och Rue st Ferrol, vilka alla är huvudgator för shopping och här hittar du många designer-butiker. På gatorna runt Operan finns också några klädaffärer, souveniraffärer och caféer. Om du föredrar köpcentrum, kan du naturligtvis hitta det här också. Det välkända shoppingcentret "Galeries Lafayette" och "Centre Bourse" ligger båda nära det historiska gatan La canebière, som också kallas för Marsielle Champs-Elysees.

Besök Les Goudes och Friuli-öarna

Les Goudes är en liten fiskehamn belägen mitt emot Fruili-öarna. Hamnen har behållit sin äkthet och har ett antal fiskrestauranger där du kan äta dagens färska fångst och beundra utsikten över bukten på ena sidan och Rocher des Goudes på den andra. Besök de fyra öarna Pomègues, Ratonneau, if och Tiboulen. Upplev dess rika vegetation och vackra stränder. På ön Pomègues finner du även en ekologisk havsborre-odling, som var en av de första att få ett diplom för sitt ekologiska odlingssätt.

 
 
search map