Semesterbostäder & hotell i Montgenevre

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

På 1850 meters höjd på gränsen till Italien, ligger denna vackra bergsstad, Montgenevre. Området är en del av det berömda pistsystemet "La Via Lattea", där det bland annat arrangerades vinter-OS 2006. Staden är full av liv både på sommaren och vintern och många lockas hit för att njuta av en aktiv semester i Alperna. I närheten ligger den större och charmiga staden Briançon (10 km) med sina befästningar och smala kullerstensgränder, där du kan hitta många butiker och matställen.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Två kulturer smälter samman

Montgenevre är en riktigt fin stad men smala gränder, små kapell och gamla stenhus. Staden ligger nära gränsen till Italien och det är enkelt att ta sig över till den italienska sidan med bil via det nyligen omstrukturerade tunnelsystemet under staden. Närheten till den italienska gränsen har lett till att många menyer finns på både språken och att de flesta talar både italienska och franska. Här finns flera mindre supermarkets, souvenirbutiker, sportbutiker, apotek och läkare. För större inköp är det enklast att åka till Briancon, där det även finns ett större sjukhus.

Världens längsta pulkabacke

Aktivitetsmöjligheterna här är oändliga både på sommaren och vintern. Du kan åka skidor, vandra, rida, spela golf eller tennis, cykla i en speciell cykelpark och mycket mer. Barn och de som är unga i sinnet, kan om de vågar, kasta sig ut i "Monty Express" som är en 1400 m lång pulkabacke. (den längsta i Frankrike), som körs på en skena från toppen av liften Chalvet. Vi rekommenderar att du kommer med egen bil till Montgenevre.

 
 
search map