Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mougins är en idyllisk liten stad vid Cannes inland som genom tiden har lockat åtskilliga konstnärer och konstnärliga själar. Tillbaka i Romartiden var staden större än Cannes och idag kan man fortfarande känna historiens vingsus när man passerar dem gamla byporten.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Mougins i dag

I dag är Mougins en plats där man kan dra sig tillbaka och njuta av tillvaron lite på avstånd från det pulserande livet vid kusten utan att dock vara speciellt långt ifrån händelsernas centrum. Samtidigt som man njuter av den lantliga stämningen kan man äta en god bit mat på något av de välkända matställena som folk kommer till området för att uppleva. Områdena kring den gamla stadskärnan som tidigare var täckta av oliv- och rosenmarker är idag präglat av exklusiva semesterbostäder, men stämningen är fortfarande lantlig och avslappnad, som balsam för själen.

Pablo Picasso och andra konstnärer

Mougins är en välkänd stad för de konstnärer som genom historien bott här, passerat för att måla och samla inspiration. Bland annat kan man i en av de små gatorna i den gamla stadskärnan se en "walk of stars" där flera konstnärer fått en stjärna på gatan. Den världsberömde konstnären Pablo Picasso bodde sina tolv sista år i Mougins, och dog i staden den 8:e april 1973. I stadens konstmusum kan man beskåda verk av bl.a. Picasso, Matisse och Chagall.

Utflyktsmöjligheter

Med sitt tillbakadragna läge i det böljande landskapet ligger Mougins utmärkt som en oas för utflykter. Med endast 7 km till filmstaden Cannes fashionabla atmosfär och ca. 25 km till Nice som bjuder på storstadspuls och shopping kan man välja och vraka bland utflyksmöjligheterna. Efter en lång dag med intryck och upplevelser drar man sig sedan tillbaka och njuter av Mougins lugn, utsikt och stämning när Provence är som allra bäst.

 
 
search map