Semesterbostäder & hotell i Mouriès

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mouriès är en typisk provensalsk landsby belägen mitt i ett stort naturområde Les Alpilles, omgiven av olivträd, vinrankor, cypresser och mandelträd. Med sitt centrala läge nära natursköna område som La Camargue och Luberon samt stränderna vid Medelhavet är orten en bra utgångspunkt för naturälskare eller den mer aktiva som vill använda semestern till vandring eller cykling i den vackra naturen. Tycker man om kultur eller historia är det inte långt till Aix-en-Provence eller Avignon där man finner mer storstadsstämning.

I området runt Mouriès produceras vin och olivolja av högsta kvalitet. Egentligen är det i området kring Mouriès Frankrikes största volymer olivolja produceras och det finns fortfarande tre aktiva olivoljekvarnar i området, som kan besökas om man är intresserad av att veta mer om hela processen bakom oljeproduktionen.

Varje onsdag arrangeras gatumarknad på Cours Paul Révoil där den sydfranska atmosfären är påtaglig, samtidigt som man kan göra en bra affär i ett av de många stånd som säljer mat, blommor, kläder och mycket annat.

I Mouriès kan också besöka tjurfäktningsarenan som kan rymma upp till 3.000 personer, och där det fortfarande arrangeras traditionella tjurfäktningar. I la Camargue är det skönt nog inte tal om den blodiga spanska variant av tjurfäktning, utan däremot om en mer dämpad utgåva där det mest handlar om att tjurfäktarna ska visa deras färdigheter för publiken och skoja lite med tjurarna.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike
 
 
search map