Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Nice är huvudstad i Côte d’Azur och den 5:e största staden i Frankrike. Med sitt milda klimat och skönhet en äkta Medelhavsstad. Här är det även om vintern möjligt att sitta på café och njuta utsikten över La Baie des Anges - Änglarnas bukt - där den berömda Promenade des Anglais, dekorerad med palmer och blommor på den ena sidan är full av lyxhotell som t.ex. det berömda Hotel Negresco och på den andra sidan präglas av flera fina stränder.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

I Nice kan man finna många olika arkitektoniska stilarter - barok och Belle Epoque och i den gamla stadsdelen Vieux Nice kan man släntra omkring i de små gator och gränder och betrakta de gamla husen i varma färger och shoppa sig fattig i de många spännande butiker eller bara njuta av tillvaron på ett café.

Näst efter Paris är Nice den stad i Frankrike med flest muséer och staden är både dagtid och nattetid mycket livlig med många olika kulturella inslag som sträcker sig från den årliga jazz-festivalen till den dagliga frukt, grönt och blomstermarknad på Cours Saleya i den gamla stadsdelen.

Nice har en förhistoria som självständigt område som invånarna är stolta över, varför man också fortfarande kan höra den lokala dialekten ”Le Nissart” och smaka de traditionella karnevalsrätterna (utan kött) som les Pissalidères – tårtor med lök, ansjovis och oliver – Ratatouille eller Pan Bagnat (bröd med grönsaker – och ofta även med ägg eller tunfisk). Gemensamt för det hela är att man ofta häller olivolja över och garnerar med de små svarta lokala oliverna – les caillettes.

 
 
search map