Semesterbostäder & hotell i Orange

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Behaglig atmosfär

Orange, som i detta fallet inte är en färg, utan en provensalsk stad, har 30.000 invånare och ligger i regionen Provence Côte d'Azur. Här finner du ett stort urval aktiviteter och praktiska faciliteter, men till skillnad från en storstad får du mer lugn och ro här. Orange är relativt okänt, så du kan njuta av den avslappnande atmosfären och de mysiga gatorna även mitt under högsäsong utan att behöva störa dig på att det är turister precis överallt.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Historia

Det kommer dock ändå alltid komma turister hit, tack vare Oranges romerska förflutna. Staden var en viktig koloni på romartiden och många bevis har bevarats här. "The triomphal Arc of Orange" från år 35 f.Kr, är en ståtlig och välbevarad byggnad i utkanten av staden och är en spännande sevärdighet, men nummer ett på listan och som är ett måste, är den exceptionellt bra bevarade romerska teatern från ca år 40 f. Kr. Det finns ingen mening med att försöka beskriva den, du måste helt enkelt se den med egna ögon. Låt oss bara säga att den har plats för upp till 9 000 åskådare och att den varje år används som en mötesplats för en operafestival.

Fler attraktioner

Om vädret tillåter, kan vi rekommendera en utflykt upp till kullen ovanför teatern där det finns en stor park med imponerande vyer ut över staden och teatern. Det finns ett tåg som går upp och ner, om du inte känner för att promenera. Tågstationen i staden gör att du enkelt kan komma hit med tåg med regelbundna förbindelser till Marseille, Avignon, Nîmes etc. Bortsett från de intressanta romerska relikerna, är staden en utmärkt plats att vistas på med sin avslappnade atmosfär, bra restauranger och inte minst det goda vinet som görs i området.

 
 
search map