Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den röda färgen är genomgående i hela byn där husen är i olika röda nyanser med tak av rött tegel. I det lilla centrumet finner du ett litet urval av restauranger och småbutiker. Byns distinkta utseende är en stor lockelse för turister som besöker Roussillon under hela året.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

En av de vackraste byarna i Frankrike

Roussillon är listad som "Les plus Beaux villages de France"- De vackraste byarna i Frankrike- och är en del av naturparken Luberon, känd för sina små bergsbyar som är utspridda på bergstopparna i landskapet. Här kan du vandra och upptäcka naturens skönhet via de många stigarna som går genom det vackra landskapet och leder dig genom småbyar med många restauranger och konstgallerier. Du kommer även att stöta på de vackra ockrafärgade klipporna som en gång var ett samlarobjekt, men som idag är förbjudna att röra. Nära Roussillon har man byggt en park med stigar genom det röda klipplandskapet så att du kan beundra de röda, orange och gula klippformationerna på nära håll. Parken är öppen i stort sett hela året och entré-avgiften är ca 2,5 €.

Utforska närområdet

I närområdet hittar du en uppsjö av utflyktmöjligheter, till exempel Avignon (ca 50 km) , staden Gordes (ca 10 km), som är en av de mest besökta städerna i regionen. Besök även Apt, (ca 14 km), känd för sina härliga marknader (varje lördag), vilka sägs vara en av de mest populära i hela Frankrike. Dessutom finns det många möjligheter till naturaktiviteter så som vandring, klättring, cykling och mer. Det är inte mer än 100 km till närmsta flygplats, som ligger i Marseille. Det finns betalparkering utanför Roussillon.

 
 
search map