Semesterbostäder & hotell i Saint-Raphael

 
Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

På den berömda kusten Côte d'Azur finner du badorten Saint-Raphael omgiven av ett exotiskt landskap med röda klippor, frodig grönska och ett vackert blått hav. Klimatet är mycket milt och behagligt största delen av året, vilket gör destinationen mycket eftertraktad bland resenärer som både gillar att spendera aktiv tid i vattnet, på golfbanan och i Esterel-bergen.

Alsace Aquitaine Normandiet Bourgogne Bretagne Centre Val de Loire Korsika Île-de-France Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées Pays de la Loire Poitou-Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhone-Alpes Karta över Frankrike

Historiska reliker och kändis faktor

Stadens historia går tillbaka till förhistorisk tid, vilket framgår av de enorma resta stenarna som hittats i ruinerna från den yngre stenåldern. Dessa reliker kan ses i distriktet Boulouris. Staden är också full av romerska villor som var förbundna med akvedukten och därför utrustade med ett eget "spa". Senare utvecklade sig staden till ett fiskesamhälle, och under 1900-talet fick staden järnvägsstation och status som en badort. Staden besöks av franska kändisar, både musiker och politiker, vilket avspeglas i de dyra villorna och tjusiga hotellen.

Aktiv semester

Staden Saint-Raphael har många aktiviteter för semestergästen. Dessa inkluderar vattensporter, utflykter och golf, men också en del kulturutbud i form av besök på arkeologiska museet och stadens centrum, där du bl.a. finner ett bibliotek och biograf.

Festivalkänsla

Det arrangeras många festivaler här och i Saint-Raphael hålls det, som i många andra franska städer en egen musikfestival den 21 juni. Den första veckan i juli arrangeras det jazzfestival i staden och den tredje veckan i juli musikkvällar med namnet Les Templiers. Den sista veckan i september arrangeras det en komedifestival och i Oktober är det europeisk filmfestival.

 
 
search map